+31 651 60 70 35

snel contact!

info@glasvezelboxtel.nl

18-08-2015


Gesprek aan de keukentafel

Op uitnodiging van de familie Oomen in het buitengebied tussen Boxtel en Oirschot heeft GlasvezelBoxtel een gesprek gehad over de behoefte aan snel internet in dit gebied. De familie Oomen runt een paardenfokkerij,rundvee bedrijf en een Bed & Breakfast. Voor internet zijn zij afhankelijk van een vaste verbinding van KPN (telefoonlijn) die is aangesloten op de KPN centrale in Boxtel. Toegang tot internet is hierdoor beperkt tot eenvoudig mail verkeer (zonder bijlage) en maar een verbinding tegelijk (handig met een bedrijf en drie studerende kinderen).Het zal duidelijk zijn dat deze familie snakt naar een betere (snellere)internet verbinding. De aanleg van glasvezel op industrie terrein Ladonk en de aanleg van een hoogspanning lijn van Oirschot naar Boxtel was de aanleiding van de familie om met GlasvezelBoxtel contact op te nemen.

Als er toch gegraven moet worden van Oirschot naar Boxtel, kan er dan niet een (glasvezel)kabel mee worden gelegd?
Als er glasvezel op industrie terrein Ladonk wordt aangelegd , kan het buitengebied daar dan niet op worden aangesloten?

De familie Oomen is niet de enige in dit gebied met bovenstaande probleem, eerder hebben ca 80 mensen uit dit gebied al aangegeven dat zij met de zelfde problemen worstelde: geen of nauwelijks internet en een steeds groeiende behoefte. GlasvezelBoxtel gaat de mogelijkheden onderzoeken om ook dit gebied te voorzien van snel internet. de eerste stap is het bepalen van de behoefte (hoeveel mensen betreft het en waar zijn ze gevestigd).Daarna zullen de verschillende mogelijkheden onderzocht worden en zal een eerste aanzet voor een business case gemaakt worden. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen.