+31 651 60 70 35

snel contact!

info@glasvezelboxtel.nl

09-07-2020


Convenant glasvezel in Liempde en Lennisheuvel ondertekend

Persbericht

7 juli 2020

 

 

Glasvezel in Boxtel is dichterbij dan ooit!

 

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in gemeente Boxtel, voor de kleine kernen Lennisheuvel en Liempde. Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 21 september 2020 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze kernen van gemeente Boxtel.

 

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

“Na de aanleg van glasvezel in het buitengebied drie jaar geleden, is de volgende stap naar de kleine kernen een logische”, aldus wethouder Herman van Wanrooij van gemeente Boxtel. “Ik ben dan ook blij dat de kleine kernen nu de kans krijgen om aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Zo zijn ook zij voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd Inwoners van de kernen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Ondertekening convenant Maandag 6 juli 2020 om 15.00 hebben wethouder Harry van Wanrooij en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer DELTA Fiber Netwerk, het convenant ondertekend waarin de afspraken zijn gemaakt voor de aanleg van glasvezel. Dit heugelijke moment is het startsein voor de glasvezelcampagne! Over DELTA Fiber Netwerk DELTA Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT. Inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 700.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Boxtel op gavoorglasvezel.nl.

 

 

Voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met Kirsten Huismans, communicatieadviseur bij DELTA Fiber Netwerk: kirsten.huismans@deltafibernetwerk.nl of 06 – 27 09 17 12.